Tapahtumia ja toimintaa

Tällä sivulla julkaistaan kaikki ajankohtaiset asiat, ilmoitukset, blogitekstit ja tapahtumien julkaisut

Siirtolaispolitiikkaa

Raamatussa kolmannessa Mooseksen kirjassa (3. Moos. 19: 33–34) Jumala sanoo: ”Kun maahanne tulee muukalaisia asumaan keskuudessanne, älkää sortako heitä. Kohdelkaa joukossanne asuvia siirtolaisia ikään kuin he olisivat heimolaisianne ja rakastakaa heitä kuin itseänne, sillä te olette itsekin olleet muukalaisina Egyptissä. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.”

Suomen metodistikirkon virtuaalikirkko

Suomen metodistikirkon ohjelmaa marras-joulukuussa etäyhteydellä (zoom): Nettikirkko on jumalanpalvelus etäyhteyden kautta. Käytämme zoom-sovellusta, jonka voit ladata kännykkään, tablettiin tai tietokoneelle ilmaiseksi. Voit osallistua Nettikirkkoon joko kuvan kanssa tai ilman videokuvaa. Nettikirkossa on musiikkia, rukousta, Raamatun lukua sekä saarna. Saarna nauhoitetaan, mutta muutoin tilaisuutta ei nauhoiteta. Saarna julkaistaan myöhemmin Suomen metodistikirkon Youtube-kanavalla ilman osallistujien kuvia tai nimiä.

Opiskelijan elämää

Herätys soi 7:30. Se keskeyttää unet, joten painan torkkua. Kuitenkin pakotan kohta silmäni auki ja avaan raamattusovelluksen. Luen sieltä kronologista raamatunlukusuunnitelmaa. Kun olen noussut ylös, kuuntelen eilisen uutiset Yle Areenasta laittaessani itseäni valmiiksi koulupäivää varten. 

Lapsityö pysyy, muuttuu ja vahvistuu

”Vaikka maailmanloppu tulisi huomenna, tänään istutan puun.”  Voisin aloittaa historiasta ja kertoa, että 1900-luvulla Suomen Metodistikirkossa oli elävä ja toimiva Epworth-nuorisoliitto, paljon lapsia ja nuoria, pyhäkouluja, erilaisia kerhoja ja nuortenleirejä. Mutta tämä käsillä oleva päivä on tärkeämpi meille, vaikka historia voi jotain opettaakin. Lapsityötä on aina ollut ja toivottavasti sitä on aina oleva. Se riippuu meistä. Pidän tuosta yllä kirjoittamastani

Sadonkorjuun juhlaa ja katkeraa valitusta

Vietimme menneenä sunnuntaina Vuoksenlaakson metodistikirkolla Sadon ja elämän kiitosjuhlaa!  Saimme yhdessä kiittää elämän lahjasta kaikkineen, syksyn sadosta ja ruskan väreissä hehkuvasta luonnosta. Tulimme ravituksi Sanan leivällä, ehtoollispöydässä ja herkullisella nyyttikestiaterialla. Ilo yhteydestä korostui eristyksen ajan helpotuttua. Henki, sielu ja ruumis saivat ravintoa yltäkyllin! Samana päivänä alkoi saarnasarja Jobin kirjasta, kuinka ollakaan.  Kiitollisuuden ja kärsimyksen välinen kontrasti jäi puhuttelemaan voimakkaasti.

Metodistikirkon Nettikirkko lokakuussa

Suomen metodistikirkon ohjelmaa lokakuussa etäyhteydellä (zoom): Nettikirkko on jumalanpalvelus etäyhteyden kautta. Käytämme zoom-sovellusta, jonka voit ladata kännykkään, tablettiin tai tietokoneelle ilmaiseksi. Voit osallistua Nettikirkkoon joko kuvan kanssa tai ilman videokuvaa. Nettikirkossa on musiikkia, rukousta, Raamatun lukua sekä saarna. Saarna nauhoitetaan, mutta muutoin tilaisuutta ei nauhoiteta. Saarna julkaistaan myöhemmin Suomen metodistikirkon Youtube-kanavalla ilman osallistujien kuvia tai nimiä.

Matka

Matkaa, jonka olen kulkenut tähän kirkkomme tehtävään, jossa nyt palvelen, haluan jakaa kanssanne ja samalla olla rohkaisemassa teitä lukijoita, että Jumalalla on meille kaikille oma suunnitelma ja tehtävät. Enkä olisi koskaan uskonut, minkälaisen tien Hän oli minulle valmistanut.

Terveisiä Kuopiosta

Voisin kirjoittaa teille siitä, kuinka Kuopiossa on syntynyt ”kuin itsestään” jotakin, joka oli ajatuksissamme jo vuosia sitten. Silloin puhuimme siitä, kuinka seurakunnan näkymiseen netin välityksellä tulisi kiinnittää enemmän huomiota sekä siitä, kuinka tahdomme tavoittaa uusia ihmisiä ensisijaisesti rukouksen kautta. Näitä asioita ei sen kummemmin pohdittu ja jatkojalostettu eteenpäin; taisivat olla muutamassa neuvoston kokouksessa esillä. Ja taisi tuo rukoustyö jonkun vuoden

Terveiset Koulutuksen-toimialalta / Hyvän Yhteisö – AcT-koulusta!

Koulutuksen toimialan/opetuslapseuskoulun tavoite on tukea kirkkomme yhteisen näyn ja strategian toteutumista. Toimiala tukee kirkkomme kaikkia työmuotoja tarkkaillen yhteiskunnan muutosta ja pyrkien järjestämään toimialoille kuin myös seurakunnille sekä niiden jäsenille tarvittavaa koulutusta, auttaen opetuslapseuttamisessa sekä uusien ihmisten tavoittamisessa kuin myös uusien uskonyhteisöjen rakentamisessa.

Usko, yhteys, mahdollisuuksien Silta

Noin vuosi sitten, Turun metodistiseurakunta päätti seurakuntakonferenssissa ottaa käyttöön personoidun nimen Silta. Sen jälkeen on uutta logoa laitettu mm. ikkunoihin, nettisivuille, sosiaaliseen mediaan, mainosständeihin ja tervetulokortteihin. Nimi kertoo siitä, että tahdomme olla Nättinummessa ja Turussa ikään kuin silta ihmisten ja Jumalan välillä. Yhteinen uskomme ja yhteytemme on myös monien mahdollisuuksien silta kohti Jumalaa.