Adventin matka on matka hiljaisen sanan tutkistelun (Lectio Divina) ja kuuntelevan rukouksen keinoin. Se on matka Marian ja Elisabetin rinnalla, joka tuo meidät oman hengellisen adventin ja joulun tutkisteluun.

Matka päättyy itsetutkistelun rukoukseen, Jumalan katseluun siinä arjessa, missä olemme matkaa tehneet. Matkan aikana tutustumme kahteen mainittuun vanhaan luostariperinteen yksinkertaiseen keinoon lähestyä Jumalaa hiljaisen luovan Sanan kautta. Matka koostuu neljästä osasta.

1. Lectio Divina: Lupaus
2. Lectio Divina: Marian kiitosvirsi
3. Lectio Divina: Sakariaan kiitosvirsi
4. Examen: Itsetutkistelun rukous

Matka on kuljettu osa kerrallaan neljänä adventtina, mutta mikään ei estä kulkemasta matkaa juuri siihen tahtiin kuin sinulle on mahdollista. Osien väliin kannattaa jättää kuitenkin riittävästi aikaa, että teksteissä nousseet asiat saavat aikaa juurtua omaan elämääsi. Hartaudet ohjaa pastori Jori Brander.

Ohessa on linkki Metodistikirkon YouTube-sivulla olevaan soittolistaan, mistä kaikki neljä osaa on katsottavissa.

– Jori