Alussa oli Sana,ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala… Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme… Joh.1:1, 14. 

Vuosi vaihtuu ja opettelemme kirjoittamaan vuotta 2022 ja samalla ajattelemme,mitä mahtaa uusi vuosi tuoda tullessaan: korona jatkuu aina vain ja ihmisten ahdistus ja pelko lisääntyy, niinkö? Minulle mennyt vuosi on merkinnyt aikaa, jolloin olen voinut hiljentyä enemmän Jumalan edessä sekä rukouksessa, että sanaa tutkien. Ja on ollut ihmeellistä huomata, miten tuttu Jumalan sana on alkanut elää aivan uudella tavalla! Näin on tapahtunut minun omissa hiljentymishetkissäni, mutta vielä enemmän seurakunnan yhteisissä Kuuleeko Jumala? ja Uskon ytimessä -illoissa. On ollut äärettömän mielenkiintoista keskustella Raamatun sanan pohjalta arkisista asioista ja ongelmista ja todeta, että Raamattu kyllä toimii tässäkin ajassa suunnannäyttäjänä ja oppaana ja olen ymmärtänyt, että kun se toimii minulla arjessa kohdatessani ihmisiä, se on Sanan lihaksitulemista, niin kuin Elävän Sanan Jeesuksen piti tulla tänne ihmisenä meidän keskellemme! Me elämme epävarmassa ajassa, mutta mitä enemmän Herra Jeesus saa ohjata meitä arjessamme,sen turvallisemmissa käsissä olemme. 

Rohkaisen meitä jokaista alkavana vuonna 2022 pitämään kiinni siitä, mitä Sanaan on kirjoitettu, koska se Sana on kestävä perusta ja totuus ja mennään mukaan raamattupiireihin yms. jotta voimme kasvaa ja vahvistua yhdessä Herrassamme, joka on luvannut olla kanssamme joka päivä maailman loppuun asti! Siunausta alkavaan vuoteen! 

Pirjo Pöllänen
Metodistikirkon eläkeläisdiakoni Lahdesta