Voisin kirjoittaa teille siitä, kuinka Kuopiossa on syntynyt ”kuin itsestään” jotakin, joka oli ajatuksissamme jo vuosia sitten. Silloin puhuimme siitä, kuinka seurakunnan näkymiseen netin välityksellä tulisi kiinnittää enemmän huomiota sekä siitä, kuinka tahdomme tavoittaa uusia ihmisiä ensisijaisesti rukouksen kautta. Näitä asioita ei sen kummemmin pohdittu ja jatkojalostettu eteenpäin; taisivat olla muutamassa neuvoston kokouksessa esillä. Ja taisi tuo rukoustyö jonkun vuoden toimintasuunnitelmassa näkyä oikein paperillakin.

Voisin hehkuttaa sitä, kuinka olemme kulkeneet ihmeellisesti Jumalan ennaltavalmistetuissa teoissa eteenpäin. Olemme mukana yhteiskristillisesti toimivassa Savon torilähetyksessä mukana, jossa kohtaamme ihmisiä Savon toreilla keskustelun kautta ja rukoilemalla heidän puolestaan. Samaan aikaan kun toiset ovat torilla kohtaamassa ihmisiä, on toisessa paikassa ihmisiä rukoilemassa yhdessä torilla olevien kohtaamisten puolesta. Rukous kulkee kaikessa mukana.

Ja nettityön te kaikki jo tiedättekin. Sekin lähti liikkeelle ”sattumalta”. 

Kuitenkin, kuten kirkkoisämme sanoi: ”Kaikkein parasta on se, että Jumala on kanssamme”. Kaikki tekeminen ja Jumalan työssä mukana oleminen kalpenee sen rinnalla, että saamme elää, liikkua ja olla Jumalassa; saamme hengittää elävää Jumalaa. Yhteys elävään Jumalaan on jotakin elämää suurempaa ihmettä, jota sanat eivät pysty selittämään. Tärkeintä kaikessa on tuon yhteyden vaaliminen. Kaikki muu on seurausta yhteydestä Jumalan ja ihmisen välillä. 

Opiskellessani Perheniemen evankelistakurssilla mieleeni on jäänyt oppitunti, jossa keskustelimme evankelistan motiivista. Moni arveli evankelistan tärkeimmän motiivin olevan ehdottomasti hätä hukkuvista sieluista. Hätä hukkuvista sieluista ajaa evankelistan liikkeelle etsimään kadonneita. Kuitenkin tärkeimmäksi motiiviksi paljastui rakkaus Jeesukseen Kristukseen. Rakastamme Häntä, koska Hän on ensin rakastanut meitä. Tuo rakkaus saa meissä aikaan sellaisen loisteen, joka ei voi olla näkymättä myös muille. Tuo rakkaus saa meidät myös liikkeelle, laittamaan itsemme ja lahjamme käyttöön, jotta sanoma Jumalan rakkaudesta tavoittaisi myös muiden sydämet. 

Vance Havner, jo edesmennyt baptistitaustainen herätyssaarnaaja, on sanonut näin: ”Herätys on aina uudestaan Jeesukseen rakastunut seurakunta.” Uskon, että tämä on juuri sitä, mitä me seurakunnissa tänä päivänä tarvitaan. Rakkautta Kristukseen.

Jos sinut on saanut vallata kaikki muut asiat kuin Kristuksen rakkaus, nyt on aika pysähtyä. Pysähdy tänään Jeesuksen seuraan. Vietä aikaa Hänen kanssaan. Ihmettele Häntä. Iloitse siitä, että saat olla Hänen omansa. Kiitä Hänen verestään, jonka Hän antoi sinun edestäsi, jotta saisit elää Hänen yhteydessään. Anna Jeesuksen valloittaa sinut yhä uudestaan.

Hengellisen laulukirjan laulun 270 sanoin ”Niin ihmeellinen on Jeesus”: https://www.hengellinenlaulukirja.com/?p=6360 

Elisa Brander
Kuopion metodistiseurakunnan pastori

Instagram:
suomen_metodistikirkko
kuopion_metodistiseurakunta
savon_torilähetys