Noin vuosi sitten, Turun metodistiseurakunta päätti seurakuntakonferenssissa ottaa käyttöön personoidun nimen Silta. Sen jälkeen on uutta logoa laitettu mm. ikkunoihin, nettisivuille, sosiaaliseen mediaan, mainosständeihin ja tervetulokortteihin. Nimi kertoo siitä, että tahdomme olla Nättinummessa ja Turussa ikään kuin silta ihmisten ja Jumalan välillä. Yhteinen uskomme ja yhteytemme on myös monien mahdollisuuksien silta kohti Jumalaa. 

Tämä on ennen kaikkea kaunis näky, mutta uskon vahvasti sen tulleen Jumalalta. Nimittäin aloitin vuosi sitten pastorina tässä Silta-seurakunnassa enkä tiennyt kovinkaan paljoa seurakunnan historiasta, toiminnasta aikaisempina vuosina tai suunnitelmista muuttaa nimeään. Kuitenkin erään kerran kävelin Nättinummessa jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettua polkua kotoamme kirkkoon. Silloin Jumala laski rukouksessa mieleeni sanan Silta ja sanoi, että seurakuntaa tulee kutsua sillä nimellä. Vasta sen jälkeen aloin selvittelemään asioita ja sain tietää, että seurakunnalle on aikaisemmin suunniteltu nimeä ”Mahdollisuuksien silta” ja logojakin oli tehty. Nimi oli todettu kuitenkin silloin liian pitkäksi. Uskon, että jokin Jumalan tarkoittama suunnitelma eteni, kun päätimme ottaa käyttöön tuon lyhyemmän version nimestä. Käytimme myös vanhaa logoa mukaillessa uutta. Uudesta logosta kiitos kuuluu Loposen Velille, joka myös on ollut Turussa pastorina. 

Covid- 19 on tietenkin vaikuttanut seurakuntaan, niin kuin muihinkin. Viime syksy oli kuitenkin joulukuun alkuun ja koronan aiheuttamaan sulkuun asti jopa pientä kasvun ja elävöitymisen aikaa. Uusia ihmisiä alkoi käydä tilaisuuksissa ja aloitimme myös lapsityön seurakunnassa. Lapsia oli parhaimmillaan 7, mikä on todella hyvä siihen nähden, että vuosiin ei lapsityötä ole ollut. Tästä jatkamme nyt varovaisesti eteenpäin toivoen, että tilanne ei pahene, seurakunta saa kokoontua paikan päällä ja tuo pieni kasvu saa jatkua. 

Turun metodistiseurakunta on aloittanut toimintansa 1907. Vuonna 2000 seurakunta osti omat tilat Turun Nättinummesta. Seurakunnalla on siis nyt menossa juhlavuosi – 20 vuotta Nättinummessa. Juhlia ei kuitenkaan covid-19 tilanteen takia olla voitu vielä pitää. Nättinummi on pieni lähiöalue, n. 6 km päässä Turun keskustasta Raisioon päin. Alueella asuu kaikenlaisia ihmisiä, mutta lapsiperheiden määrä on kasvussa Nättinummen viereen kohonneen uuden alueen, Liljalaakson ansiosta. Seurakuntamme on väkimäärältään pieni, siitäkin huolimatta, että pientä kasvua on nähtävissä. Sen sijaan alueella toimimisessa ja tiloissamme olisi paljon potentiaalia. Tämä on rukousaihe! Näin 20-vuotis juhlavuotena olemme isojen taloudellisten haasteiden edessä. Osaa seurakunnan tiloista vuokrasi vuosia päiväkoti, joka nyt lopetti vuokralaisena. Kiinteistön kulut ovat liian isot seurakunnalle yksin maksaa, joten etsimme nyt alkuun uusia vuokralaisia. Pyydän kaikkia rukoilemaan Turun Silta-seurakunnan puolesta. Kiitos!

Liisa Lehti
pastori
Silta, Turun metodistiseurakunta