Aivan varmasti kaikilla Metodisteilla on vielä tuoreessa muistissa taakse jäänyt vuosikonferenssi, jossa Piispa C. Alsted painotti tapahtuman teemaa: ”Tässä olen, lähetä minut.” Noihin sanoihin sisältyy palvelualttius, ikään kuin hengellinen valmiustila, olla valmis lähtemään toimintaan. Niihin sisältyy myöskin kasvanut kyky olla syvemmin läsnä tässä päivässä ja niissä hetkissä, joita päivä tuo eteen.

Lähdettyäni konferenssista arjen keskelle en ajatellut heti seuraavana päivänä olevani tilanteessa, jossa minulle tarjottiin uutta sähkösopimusta. Olin kävellyt Helsingin rautatientorin läpi, kun nuori vaalea nainen tiedusteli kuulumisiani ja kyseli, mikä oikein oli sähköyhtiöni. Hän kysyi myös mihin olin matkalla silloin. Havaitsin ettei ystäväni ollut rautatientorilla jakamassa Evankeliumia Jeesuksesta. Päivähän oli kuuma ja täytyihän työmiehen myös levätä omassa kammiossaan ja muistaa rukoilla työnsä puolesta. Työmiehen on otettava vaari oikeista hetkistä.

Sähköä ilmassa, mutta kuitenkin ilman Helsingin Energiaa. Nainen tarjosi minulle uutta sopimusta, mutta näin hyväksi tarjota sovitusta. Siten avautui mahdollisuus parempaan sopimukseen, autuaalliseen sellaiseen, minun kauttani hänen hyväksi. Hän ei ollut valmis vastaanottamaan sopimusta, mutta kyllä valmis kuuntelemaan jotakin sopimuksen ehdoista ja vaikutuksista ajallisessa elämässä, että tulevassa. Kerroin hänelle, että olen matkalla taivaaseen ja hänenkin tulee matkustaa sinne. En muistanut sillä hetkellä vuosikonferenssin teemaa, mutta Pyhä Henki muistutti. Muistin myös, että naiselle puhutaan lempeästi ja muistutetaan häntä, että hän on kaunis Jumalan luoma ihminen, jonka tulee pyytää Jeesusta elämään tässä ajassa.

Minun ei tarvitse olla niin kuin se ystäväni, eikä sinun tarvitse olla niin kuin minä. Voimme löytää Jeesusta syvemmin ja Hänen kauttaan sitä keitä olemme Hänessä. Meidän tarvitsee vain kuulla Jumalan Sanaa ja rukoilla. Sitten kohtaamme ihmisiä. Lataa akkusi kesän aikana Jeesuksen läsnäolossa niin että voit omassa sydämessä toistaa entistä syvällisemmin konferenssimme teeman: ”Tässä olen, lähetä minut.

Otto Tuominiemi opiskelee Tallinnan metodistiseminaarissa pastorin opintoja