Kirkkohallituksen pitkän ajan tavoitteena on ollut vähien resurssien kohdistaminen tuottavaan työhön olipa kyseessä sitten aineelliset tai aineettomat resurssit. Kuten tilastosihteerin kertomuksesta käy ilmi, kirkkomme jäsenmäärä ja toiminta on muutenkin laskusuunnassa. Kirkkohallituksen puolelta tämä on huomattu jo vuosia sitten ja tähän on pyritty reagoimaan. Laivamme kääntyy hitaasti, mutta iloksemme voimme todeta että panostuksemme alkaa vihdoinkin kantaa hedelmää. Tänä vuonna on alkanut jo useampi projekti sekä muita alkuja joiden tarkoitus on tavoittaa ihmisiä. Toivottavasti tämä heijastuu jatkossa erilaisissa kertomuksissa positiivisena asiana. Välitän tässä kiitokset kaikille niille ihmisille, jotka ovat tässä työssä mukana ja rohkaisen jatkamaan samaan malliin. Me tarvitsemme rohkeita ihmisiä Kristuksessa!

Olemme pyrkineet ketteröittämään kirkon toimintaa ja ohjaamaan sitä kasvuun. Koska ihmiset eivät halua tulla kirkkoon, ihmisten hengellisestä heräämisestä huolimatta, kuuluu meidän olla siellä missä ihmisetkin – kirkon ulkopuolella. Olemmekin pyrkineet ohjaamaan resursseja mahdollisuuksien mukaan seurakuntien ulkopuolelle, jotta voittaisimme uusia ihmisiä Kristukselle ja pysyisimme kirkkona relevanttina nykyisille ”kirkossaviihtymättömille” ihmisille. Tämä kaikki ei ole tapahtunut ilman kitkaa ja joissakin seurakunnissa voidaan olla jopa hieman näreissään kirkon toimintaa kohtaan. Tosiasia on kuitenkin se että jos emme tee mitään, kirkkomme kulkee kohti kuihtumista. Olemme pyrkineet kirkkohallituksena hoitamaan oman leiviskämme parhaalla mahdollisella tavalla pitämällä silmällä koko kirkon etua. Uskomme näin palvelevamme Kristusta parhaalla tavalla ja saavamme kirkkona korjata suurimman sadon meidän Herramme viljapelloilta. Toivomme kaikkien kirkon jäsenten ottavan omalla tavallaan kirkon kasvun omaksi asiakseen. Yhteen hiileen puhaltamalla meillä on vielä toivoa!

Hyvää ja siunattua kesää toivottaa Kalle kirkkohallituksen puolesta!